May 2016

NEW CD release on Cybele Records


cybele_sacd261602_cover
Triptychon, the string quartet composition trilogy I wrote for the DoelenKwartet and Arjen Woudenberg (clarinet) has just been released on Cybele Records.
More information here>>
Jaap van Zweden
Ambassadeur Nederlandse Componisten

Het Nieuw Genootschap Nederlandse Componisten (Nieuw Geneco) presenteert dirigent Jaap van Zweden als Ambassadeur Nederlandse Componisten. Samen met Nieuw Geneco zal hij zich de komende jaren sterk maken voor nieuwe composities en uitvoeringen in binnen- en buitenland.

Jaap van Zweden: "Met mijn benoeming als chef-dirigent van de New York Philharmonic is het een grote wens van mij om Nederlandse eigentijdse muziek nog nadrukkelijker te presenteren. Ik hou van nieuwe muziek. Dat draag ik graag uit. Ook daarom vind ik dit ambassadeurschap ontzettend eervol. Nederlandse muziek van de 20e en 21e eeuw verdient een plek in het repertoire van orkesten, ensembles en festivals. Ik wil er serieus werk van maken. In New York, maar ook met de andere prachtige orkesten waarmee ik het geweldige werk van nieuwe Nederlandse componisten onder de aandacht kan brengen."

De eerste manifestatie van Van Zweden als ambassadeur is tijdens Classical:NEXT op 25-28 mei in Rotterdam. Voor deze gelegenheid selecteerde Jaap van Zweden een 'elftal' van orkest en opera componisten die hij graag internationaal aanbeveelt: Michel van der Aa, Louis Andriessen, Willem Jeths, Theo Loevendie, Martijn Padding, Richard Rijnvos, Joey Roukens, Calliope Tsoupaki, JacobTV, Klaas de Vries en Robert Zuidam.
Lees meer over deze Dutch Composers Now.

Concert Musica Amsterdam

concert_calliope